Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

International Sun Day

Danes je svetovni dan sonca! Brez sonca, ni svetlobe in ni življenja, za številne strokovnjake je vir preučevanja, prav vsi pa smo od njega odvisni in o njemu govorimo že zaradi vremena. O njem bi lahko pisali na dolgo in široko, ampak samo nekaj kratkih točk...

Zgodovina: Sonce je pomembno za preučevanje astronomije in astrologije, spoštovali so ga že v starih kulturah in mu pripisovali različne simbolne pomene. Na povezavi pa še 10 zanimivosti o soncu - klik.

Energija: Energija sonca predstavlja velik neizkoriščen potencial energije, ki se ga še vedno premalo zavedamo. Sončna energija je neomejena, čista in brezplačna.

Zdravje: Sonce ima veliko ugodnih učinkov na dušo in telo: povečuje veselje do življenja, izboljša počutje, igra pomembno vlogo pri tvorbi vitamina D, skratka, življenje z njim je prijetnejše. Ker pa je sonce za kožo tudi škodljivo, danes v lekarnah po Sloveniji ob tej priložnosti, brezplačno svetujejo, kako se zaščitit pred negativnimi vplivi sončnih žarkov oz. škodljivost izpostavljanja soncu.

Pa lep sončen dan! :)




Yorum Gönder

0 Yorumlar